Abrigo Cristo Redentor - ACR in Recife (Brazilië)

In samenwerking met de Rotary Club Recife D4500 is een onderkomen gecreëerd voor 180 straatarme en dakloze hoogbejaarden. ACR biedt de bejaarden huisvesting, maaltijden, medische en tandheelkundige bijstand, verpleging, gezondheidszorg, fysiotherapie en psychiatrische behandeling.

Bij dit onderkomen behoort een stuk grond, waarop een drietal aanvullende projecten werden gerealiseerd:

* Square Foot Gardening: In verheven modules, met elk 10 tuintjes van 1 m², kunnen de bejaarden, ondersteund door diverse vakmensen (vrijwilligers), hun eigen groenten en kruiden verbouwen. Zo voorzien zij deels in hun eigen dagelijkse voeding.

* Een kippenboerderij: Opgestart met 180 kuikens, welke inmiddels zijn uitgegroeid tot eierleggende kippen. De gelegde eieren dienen als voedsel voor de bejaarden, de door de kippen geproduceerde mest wordt gebruikt als component voor de Square Foot Gardening en moestuin.

* Een traditionele moestuin: Opgestart voor het verbouwen van diverse groenten en kruiden, waarmee het tehuis volledig zal worden voorzien in de dagelijkse behoeften.