Alleenstaande moeders

Alleenstaande moeders die op en van de straat of in de krottenwijken leven, krijgen onze speciale aandacht. We willen deze vrouwen in zo kort mogelijke tijd uit hun misère helpen.

Allereerst zorgen wij voor een fikse voorraad levensmiddelen, zodat de moeders en hun kinderen voor een aantal maanden hun primaire levensbehoeften in huis hebben. Dat is één grote zorg minder.

Als de moeders een baan wil zoeken, dan helpen we hen aan alle benodigde middelen: representatieve kleding en schoenen, door de werkgever vereiste officiële documenten, intensieve alfabetiseringscursus, etcetera.
In het geval dat de moeders zelfstandig aan de slag willen gaan, worden zij door ons getraind, om eerst hun financiën op orde te brengen en vervolgens verstandig te beheren.
Na deze intensieve training in het beheren van de dagelijkse financiën worden de moeders, eventueel in groepsverband, klaargestoomd en begeleid bij het opzetten en runnen van hun zelfstandige bron van inkomsten.

Stichting Het Pad schenkt alle benodigde materialen en middelen die de moeders op weg kunnen helpen naar een betere toekomst.

 

Cakes, snacks en vruchten … nog
2 moeders uit de misère geholpen!